Degustare de vinuri la Lanzerac

De cîţiva ani, vinurile din "Lumea Noua" (Australia, Chile, Argentina sau Africa de Sud) se bucură de o apreciere tot mai mare printre cunoscători, în dauna celor deja consacrate de pe vechiul continent. Producţia de vin este atestată în Africa de Sud încă din 1659, în prezent peste 100.000 de hectare fiind cultivate cu viţă de vie. O cincime din aceasta suprafaţă se află în zona Stellenbosch, al doilea oraş ca vechime în Africa de Sud, în jurul căruia se află nu mai puţin de 130 de podgorii.

Una dintre aceste podgorii este domeniul Lanzerac, care pe lîngă cele 50 de hectare de vie şi soiurile de vin medaliate la diverse concursuri, se poate lăuda şi cu un spectaculos hotel de 5 stele (Lanzerac Manor).

Nefiind unul din cunoscătorii amintiţi în primul paragraf, nu vă pot descrie calităţile multiple ale vinurilor pe care le-am degustat, altfel decît printr-un plescăit de limbă prea puţin elocvent. Vestea bună e ca vinurile de la Lanzerac se pot livra, la comanda, către orice destinaţie de pe hartă. Vestea proastă e că România nu se află, deocamdată, pe această hartă.

No comments: