Roma pe fugă

Da, sînt într-o ureche, m-am dus pînă la Roma ca s-o văd pe Dinamo jucînd cu Lazio (ah, dacă sfîrşitul lumii ar fi venit imediat după golul lui Dănciulescu de pe "Olimpico", sau măcar după prima repriză de pe "23 august"... m-ar fi găsit fericit. Dar a venit mai tîrziu, prea tîrziu, marţi 28 august ora 23:45...). Am stat acolo doar două zile şi-un pic, dar nu-mi pare rău, a meritat, Roma e o experienţă impresionantă. Promit să stau mai mult data viitoare.


Pentru că am petrecut atît de puţin timp la Roma, nu-mi permit să fac aici pe ghidul. Jurnalul meu de călătorie prin Cetatea eterna ar încăpea lejer pe spatele unei cartele de metrou. Cel mult, v-aş putea recomanda să faceţi o plimbare la pas prin zona forurilor imperiale; să intraţi în fiecare gelateria pe care o întîlniţi şi să cereţi cîte o cupă din fiecare sortiment de înghetaţă disponibil; şi, nu în ultimul rînd, să vizitaţi pentru mine Villa Borghese şi Trastevere, că eu n-am mai apucat să le văd.


Nici cu pozele n-o să exagerez. Sigur, ca orice "japonez" conştiincios, am pozat aproape toate clădirile vechi (sau doar dărăpănate) pe care le-am văzut în astea două zile, plus copacii, podurile, străduţele, scările şi maşinile care s-a întîmplat să-mi iasă în cale. Totuşi, sînt conştient că nu tot ce mi s-a părut mie interesant la momentul respectiv merită să facă parte dintr-un album foto virtual şi, pe lîngă asta, cam toate lucrurile care merită văzute pot fi găsite prin ghiduri turistice sau pe internet, imortalizate de fotografi mai pricepuţi şi mai puţin grăbiţi decît mine. Aşa că n-am pus pe site decît cîteva imagini mai sugestive pe care le puteţi vedea aici: album Roma 2007